Czekamy na oddłużenie miasta !

Więcej
2011/01/16 12:01 #7661 przez kaczka
Czekamy na oddłużenie miasta ! was created by kaczka
Panie Burmistrzu !
Nie można oszczędności szukać tylko w kieszeniach mieszkańców ?
Czekamy na konkrety.
Proszę zobaczyć jak sobie z tym radzą inne miasta.

cytat z onet.pl
Spełnia się koszmar urzędników w Mysłowicach. Prezydent Edward Lasok zapowiedział, że w pół roku odchudzi o jedną trzecią grupę pracowników zatrudnionych w magistracie i miejskich spółkach.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2011/01/16 12:57 #7662 przez Maaarcinek87
Replied by Maaarcinek87 on topic O:Czekamy na oddłużenie miasta !
oszczednosci powinny polegac na zmniejszeniu administracjii w urzedzie miejskim,starostwie powiatowym,zmniejszenie diety radnym szczegolnie tym ^BEZRADNYM^radnym.ludzi zarejestrowanych w urzedzie pracy bez prawa do zasilku dac im np 300 zlotych i niech wykonuja drobne prace np na chodnikach przy ulicach gdzie mieszkaja zmniejszy to wydatki na utrzymanie czystosci miasta a bezrobotny zyska jakis dochod.ludzie z wiosek niech sprzataja przystanki,swietlice,wiejskie,skoro niema pracy.idziesz do mopsu po zasilek chcesz ok ale zapracuj np.2-3 dni prac spolecznych na rzecz miast i zasilek do kieszeni bezrobotnego B)w Urzedzie miejskim wszelakiego rodzaju korespondencja wysylana do petenta w postaci listu poleconego w zaleznosci od wagi kosztuje od 4,00zl do 5,50 i wyzej.po co te wydatki ja sam moge isc za gonca 3,20 za list umowa o prace dziennie z urzedu wychodzi okolo 40 listow wiec moja teoretyczna dniowke mozecie sobie obliczyc...I .80 groszy w kieszeni w skali miesiaca(24dni)19.20 w kilkunastu dziedzinach dzialaniu urzedu miejskiego starostwa,urzedu pracy mozna zaoszczedzic ponad 1000pln miesiecznie.zmniejszyc naklady na zasilki a zwiekszyc nacisk na zatrudnienie osob z terenu powiatu slubickiego.przyklad remont autostrady pracuja tam ludzie ze slubic ale tez z boczowa kostrzyna a nasi sa bezrobotni.kolejny przyklad gmina cybinka wysokie bezrobocie brak zakladow pracy na tym terenie polozyc nacisk na inwestycje,nowe zaklady pracy na terenie gminy.Duza liczba osob korzystajacych z zasilkow mops w cybince niektorzy Juz pare lat wiszą na zasilku wniosek zwiekszyc pozyskiwanie inwestorow w gminie cybinka.urzad pracy niedaja im ofert pracy,stazu,a jak ja bylem bezrobotnym to ciagle mnie ciagali po stazach ofertach pracy z czego jestem zadowlony dlaczego bo mieszkam w slubicach a tam nic.kolejny problem powiedzmy ogolnopolski emeryci dorabiajacy starsi czesto schorowani ludzie dorabiaja zeby godnie zyc a mlody element snuje sie po ulicach z piwem w reku ze statusem bezrobotny bez prawa do zasilku.Kolejny przyklad po co tyle przedszkoli wybudowac jeden wielki obiekt sluzacy jako przedszkole samorzadowe z kilkunastoma oddzialami przedszkolnymi np dla 1000 dzieci wtedy gmina nieplaci 3 rachunkow z 3 przedszkoli za prad 3 kwot przypadajach na ogrzewanie tych obiektow tylko jedna pod nazw np zespol samorzadowych przedszkoli w slubicach to jest inwestycja ktora sie oplaca.uff ale sie rozpisalem.....

• Piterson
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/01/16 15:20 #7663 przez Piterson
Replied by Piterson on topic O:Czekamy na oddłużenie miasta !
kaczka, powiedz mi tak szczerze na którego kandydata głosowałaś jak wybieraliśmy burmistrza.
maaarcinek, piszesz tak niezrozumiale i chaotycznie, że trzeba kilka razy się wczytywać w tekst, by zrozumieć sens tego co napisałeś.

Więcej
2011/01/16 17:48 #7664 przez Maaarcinek87
Replied by Maaarcinek87 on topic O:Czekamy na oddłużenie miasta !
wiem nie lubie uzywac kropek,przecinkow.sorka.masz racje.

Więcej
2011/01/16 19:12 - 2011/01/16 19:13 #7669 przez kaczka
Replied by kaczka on topic O:Czekamy na oddłużenie miasta !
Piterson napisał:

kaczka, powiedz mi tak szczerze na którego kandydata głosowałaś jak wybieraliśmy burmistrza.
maaarcinek, piszesz tak niezrozumiale i chaotycznie, że trzeba kilka razy się wczytywać w tekst, by zrozumieć sens tego co napisałeś.

W pierwszej turze miałam dylemat, ale zagłosowałem na Lesickiego.
Przeważyło to, że uważam go za zawodowego polityka, który wprowadzi głębsze i odważniejsze zmiany w mieście.
W drugiej turze głosowałam na Ciszewicza.
Jednego i drugiego uważałam za dobrych kandydatów.
Ostatnia2011/01/16 19:13 edycja: kaczka od.

• Piterson
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/01/16 19:29 #7673 przez Piterson
kaczka napisał:

Szybko zdanie zmieniłaś, dopiero co były wybory na burmistrza, coś jest w powiedzeniu że "kobieta zmienną jest"

Więcej
2011/01/16 19:32 #7674 przez kaczka
Piterson napisał:

kaczka napisał:

Szybko zdanie zmieniłaś, dopiero co były wybory na burmistrza, coś jest w powiedzeniu że "kobieta zmienną jest"

Rozwiń swoją wypowiedź, bo nie "kumam" sorry, nie "kwaczę"

• Piterson
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/01/16 19:34 - 2011/01/16 19:36 #7675 przez Piterson
to że ni rozumiesz tego co piszesz, oraz odpowiedzi dało się odczuć nie jeden raz.

Przeczytaj dokładnie tekst który zacytowałem, być może zrozumiesz co napisałaś, bo rozumiem że wiesz co piszesz, a nie tylko piszesz by pisać.
Ostatnia2011/01/16 19:36 edycja: Piterson od.

Więcej
2011/01/16 19:37 - 2011/01/16 19:39 #7676 przez kaczka
Piterson napisał:

to że ni rozumiesz tego co piszesz, oraz odpowiedzi dało się odczuć nie jeden raz.

Przeczytaj dokładnie tekst który zacytowałem, być może zrozumiesz co napisałaś, bo rozumiem że wiesz co piszesz, a nie tylko piszesz by pisać.

Piterson, ty mój detektywie Monk :)
Ostatnia2011/01/16 19:39 edycja: kaczka od.

• Piterson
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/01/16 19:38 #7677 przez Piterson
deTektyw jak już :P

Więcej
2011/01/16 19:40 #7678 przez kaczka
Ale dalej Cię nie rozumiem, rozwiń myśl !

Więcej
2011/01/16 19:43 #7679 przez jurek
Replied by jurek on topic O:Czekamy na oddłużenie miasta !
Zdecydowanie powinieneś zostać doradcą społecznym prezydenta Komorowskiego. Co za tęga głowa i jakie ekonomiczne prawidła. Nic tylko pogratulować rezolutności i bystrego umysłu :cheer: Że też do tej pory żaden pracodawca się na Tobie nie poznał, a Ty masz chłopie ledwie ambicje na gońca urzędowego... Do rady trzeba było :woohoo:

Maaarcinek87 napisał:

oszczednosci powinny polegac na zmniejszeniu administracjii w urzedzie miejskim,starostwie powiatowym,zmniejszenie diety radnym szczegolnie tym ^BEZRADNYM^radnym.ludzi zarejestrowanych w urzedzie pracy bez prawa do zasilku dac im np 300 zlotych i niech wykonuja drobne prace np na chodnikach przy ulicach gdzie mieszkaja zmniejszy to wydatki na utrzymanie czystosci miasta a bezrobotny zyska jakis dochod.ludzie z wiosek niech sprzataja przystanki,swietlice,wiejskie,skoro niema pracy.idziesz do mopsu po zasilek chcesz ok ale zapracuj np.2-3 dni prac spolecznych na rzecz miast i zasilek do kieszeni bezrobotnego B)w Urzedzie miejskim wszelakiego rodzaju korespondencja wysylana do petenta w postaci listu poleconego w zaleznosci od wagi kosztuje od 4,00zl do 5,50 i wyzej.po co te wydatki ja sam moge isc za gonca 3,20 za list umowa o prace dziennie z urzedu wychodzi okolo 40 listow wiec moja teoretyczna dniowke mozecie sobie obliczyc...I .80 groszy w kieszeni w skali miesiaca(24dni)19.20 w kilkunastu dziedzinach dzialaniu urzedu miejskiego starostwa,urzedu pracy mozna zaoszczedzic ponad 1000pln miesiecznie.zmniejszyc naklady na zasilki a zwiekszyc nacisk na zatrudnienie osob z terenu powiatu slubickiego.przyklad remont autostrady pracuja tam ludzie ze slubic ale tez z boczowa kostrzyna a nasi sa bezrobotni.kolejny przyklad gmina cybinka wysokie bezrobocie brak zakladow pracy na tym terenie polozyc nacisk na inwestycje,nowe zaklady pracy na terenie gminy.Duza liczba osob korzystajacych z zasilkow mops w cybince niektorzy Juz pare lat wiszą na zasilku wniosek zwiekszyc pozyskiwanie inwestorow w gminie cybinka.urzad pracy niedaja im ofert pracy,stazu,a jak ja bylem bezrobotnym to ciagle mnie ciagali po stazach ofertach pracy z czego jestem zadowlony dlaczego bo mieszkam w slubicach a tam nic.kolejny problem powiedzmy ogolnopolski emeryci dorabiajacy starsi czesto schorowani ludzie dorabiaja zeby godnie zyc a mlody element snuje sie po ulicach z piwem w reku ze statusem bezrobotny bez prawa do zasilku.Kolejny przyklad po co tyle przedszkoli wybudowac jeden wielki obiekt sluzacy jako przedszkole samorzadowe z kilkunastoma oddzialami przedszkolnymi np dla 1000 dzieci wtedy gmina nieplaci 3 rachunkow z 3 przedszkoli za prad 3 kwot przypadajach na ogrzewanie tych obiektow tylko jedna pod nazw np zespol samorzadowych przedszkoli w slubicach to jest inwestycja ktora sie oplaca.uff ale sie rozpisalem.....

• Piterson
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/01/16 19:44 #7680 przez Piterson
wersja dla blondynki kaczki ( biała kaczka to albinos ;) )

"uważałam", a teraz jak uważasz ?

Więcej
2011/01/16 19:45 #7681 przez kaczka
Zgaduję, biała kaczka to "Pekin"
Jak zgadłam to w nagrode rozwiń myśl !

• Piterson
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/01/16 19:48 #7682 przez Piterson
rozbrajasz mnie kaczko :D

"Uważałaś", wczytaj się w to słowo i zrozum co ono znaczy.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas