Próba oszustwa czy jednak nie Orange światłowód !

Więcej
2020/08/18 21:12 #35828 przez ja28rek
Dzisiaj około godziny 17 dzwoni domofon i Pani mówi że Orange wylosowało nasz blok i chce podłączyć światłowód. Po wyjściu przed klatkę stoją 3 młode Panie i dowiaduję się że chcą porobić zdjęcia przewodów, skrzynek itp. Dziwne bo przecież Tpsa kładła te kable(teraz to Onange) więc muszą mieć w dokumentacji plan budowy. Tym bardziej przy kładzeniu nowych kabli i tak stara instalacja nie ma prawie nic do rzeczy i te sprawy załatwia się inaczej. Po chwili nieufności mówię że takie sprawy załatwia się z zarządcą budynku i odsyłam je.
Trochę to dziwne i patrząc na różne oszustwa na wnuczka, policjanta czy na Amerykanina trzeba być czujnym i pytam się czy ktoś dzisiaj miał podobną sytuację.
Proszę redakcję o udostępnienia tematu też na FB, bo tam sam nie mogę zamieścić z niewiadomych przyczyn.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2020/08/23 12:13 #35835 przez Karol2017
Najlepiej w takiej sytuacji chyba zapytać sąsiadów czy nie wysyłali petycji o podłączenie światłowodu orange do waszego budynku. Jeżeli tak to zazdroszczę przyszłego internetu.

Więcej
2020/09/08 14:25 - 2020/09/08 14:26 #35878 przez yon
Stawiam na oszustwo. Orange w Słubicach jest tak nienaprawialne i tak nierozwijalne, że nic nikt z tym robił nie bedzie tylko trzepał kasiorę na tym co jest...
Ostatnia2020/09/08 14:26 edycja: yon od.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas