- Otrzymane podziękowania: 0
Opłaty "za zaległości" na ROD ZORZA
- zuzazuza
- Autor
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
Less Więcej
2020/06/03 10:12 #35621 przez zuzazuza
Opłaty "za zaległości" na ROD ZORZA was created by zuzazuza
Czy są tu inni działkowcy z Zorzy, którzy orientują się, jakie prace były w zeszłym roku prowadzone na sieci? Podobno były. Moi znajomi są od ok. roku szczęśliwymi posiadaczami działki na ZORZY własnie. Dostali niedawno blankiet do zapłaty z informacją, że mają "100 zł zaległości za zeszły rok". Kiedy chcieli wyjaśnić, za co są zaległości, dowiedzieli się, że były prowadzone prace na sieci i każdy został obciążony kwotą 100 zł. Biorąc pod uwagę, ile jest tam działek, to jest pewnie spora kwota. A ciśnienie wody jest słabe, jak było, woda jest wyłączana (dostępna tylko w określonych godzinach). Nie widać było żadnych dużych prac, sprzętu budowlanego, rozkopanych alejek itp. - ani ich efektów. Czy ktoś może wie, na czym polegały prace? Gdzie się odbywały? W jakim trybie został wyłoniony wykonawca tak dużych prac, co właściwie zrobił? Czy inni tak po prostu płacą dodatkową stówę i nie pytają? Czy można to jakoś sprawdzić? Czy ktoś to sprawdza? Czy inni działkowcy albo redakcja mogą pomóc się dowiedzieć więcej?
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- ja28rek
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 35
2020/06/04 10:45 #35625 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Opłaty "za zaległości" na ROD ZORZA
Jeżeli zarząd nie chce pokazać dokumentacji za co to jest(mają obowiązek dać do wglądu) i tylko słownie się tłumaczą to proponuję zadzwonić do PZD Gorzów, bo pod nich podlegają wszystkie ogródki działkowe w Słubicach i niech oni wyjaśnią sprawę. Może się okazać, że to jakiś wał i ktoś próbuje wyciągnąć pieniądze.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
Copyright © 2026 Słubice24.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.