- Otrzymane podziękowania: 0
Właścieciele psów - błagam
- Sierszulski
- Autor
- Świeżak
-
Przy okazji gratuluję inwestycji następna kasa sięgnęła bruku a w tym przypadku chodnika. Ale w tym wszystkim zauważyłem pewien pozytyw niektóre prostokąty namalowane były obok uszkodzonych chodników, może inwestor przystąpi do ich naprawy.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- MAK
- Wylogowany
- Świeżak
-
malwina74 napisał:
ru-dy napisał: ja bym jeszcze poprosił aby właściciele sprzątali kupy po swoich słodkich pupilkach. Wejść na trawnik to tak jak wejść na pole minowe. Czasem nawet na środku chodnika narobione wielkie kupsko. Drodzy właściciele słodkich czworonogów, jak wasza psinka się zesra, to proszę po nim sprzątnąć to łajno. Chyba że sami macie takie samo łajno w głowach. Strażnicy miejscy wolą karać za niewłaściwe parkowanie, zamiast zając się sprawą psów i ich obsranych właścicieli.
Jeśli chodzi o psie łajno to i tak żadna służba porządkowa nic sobie z tego nie robi, a poza tym nasze Słubickie podwórko nie jest przystosowane do oczyszczania psich kup. Gdzie niby mamy je wyrzucać? Do normalnego śmietnika? Przecież za to jest mandat. To po pierwsze, a po drugie to po trawniku się nie chodzi bo za to też jest mandat. Wniosek z tego taki, że ani w tu ani tam. :S
A ja już od wielu lat nie widzę przy żadnym trawniku jakiejkolwiek tabliczki typu NIE DEPTAĆ TRAWNIKÓW więc nie ma zakazu...
- MAK
- Wylogowany
- Świeżak
-
zofia34 napisał: Eh no bo ludziom nie chce się iść dalej, więc po co mają psa? Jeszcze rozumiem jak nie sprzątają, jak chodzą gdzieś na terenach zielonych poza miastem, gdzie nie ma ludzi, ale w mieście, co kawałaek zieleni i drzewo to kupa, a najgorzej po zimie na osiedlach, jak śnieg zejdzie, to tylko jeden wielki smród
Proszę się nie martwić,jeszcze kilka czerwonych torebek postawią to już w ogóle zieleni nie będzie w mieście...
- MonikaMG1
- Wylogowany
- Świeżak
-
Ja swojego psa puszczam tylko na wale i w miejscach odludnych , gdzie nie ma małych dzieci, które chętnie wystawiają rączki do obcych psów.
Zdarzyło mi się nie posprzatać po swoim psie, do czasu kiedy nie zgarnęłam opier......u od sąsiadki i teraz od zawsze mam przy sobie worek na odchody. wrzucam je do smietników bo niby k...... gdzie?
Szczerze, nie przypuszczałam, że mozna dostac mandat za wrzucanie kupy do smietnika? Czyli realnie patrząc mozna dostać mandat za sprzątanie po swoim psie?
- Dalmatynka
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Jaro252
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Sierszulski
- Autor
- Świeżak
-
Ja ze swej strony obiecuję, że ja i moi najbliżsi nie będą wyrzucać śmieci na ulicę. Tak, że jest już nas troszkę zapraszam do tej akcji pozostałych mieszkańców naszego miasteczka a na pewno będzie nam przyjemniej żyć w tym grajdole
- malwina74
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- yon
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 28
- pio
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- agata_27
- Wylogowany
- Senior forum
-
Wybraliśmy burmistrza..... może wymyśli coooooś
- marks
- Świeżak
-
Ale jest światełko w tunelu. Burmistrz ma w swojej ekipie człowieka, który się na psich gównach wybił i dostał do Rady Miejskiej.
Można go więc uważać za fachowca w tych sprawach, wal jak w dym, radny Daniel Szurka.
Tu masz więcej na ten temat:
slubice24.pl/wiadomosci/aktualnosci/6324...ebki-na-psie-odchody