Świąteczny wystrój miasta

Więcej
2012/11/26 08:47 #14840 przez dnap
Świąteczny wystrój miasta was created by dnap
Ciekawe, czy w tym roku Burmistrz coś powiesi, czy będzie szaro jak rok temu. Ktoś ma jakieś przecieki?

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2012/11/26 08:52 #14841 przez zwiastun2
Replied by zwiastun2 on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
Bardzo dużo ludzi się nad tym zastanawia.

Więcej
2012/11/26 10:15 #14842 przez bolo
Replied by bolo on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
A jak nie wywiesi to co? Koniec świata bedzie? Przestańcie szukac dziury w całym. Nie powiesi to nie. A to" czy będzie szaro jak rok temu." to zalezy od nas. Powieśmy sobie babki na oknie zapalmy swiatełka i git. Będzie kolorowo. Proponuje stworzyc klimat u siebie w domu i cieszyc sie tym. Wówczas nie bedziemy zastanawiac sie nad tym czy babki wiszą w centrum czy nie. Prawda jest taka, że macicie. Pewno u was w domu szaro, buro.

Więcej
2012/11/26 10:42 #14843 przez dreamhost
Replied by dreamhost on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
Moim zdaniem - szkoda pieniędzy. Można je przeznaczyć na coś pożyteczniejszego.

Więcej
2012/11/26 12:20 #14846 przez Azbest
Replied by Azbest on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
Owszem, pieniędzy może i szkoda, tyle że w tym mieście wydaje się grube pieniądze na inne jeszcze większe durnoty, także kilka światełek nikogo nie zbawi a zawsze to milej wygląda.

Więcej
2012/11/26 16:03 #14847 przez Misiaczek123
Replied by Misiaczek123 on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
Tylko że te kilka światełek to nie kilka złoty , a samo przechowanie takich światełek troche kosztuje...

• xy37
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2012/11/26 16:36 #14848 przez xy37
Replied by xy37 on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
Jestem za tym,żeby było jak rok temu-żadnych gówien swiecacych.Jesli chcecie mieć ładny świateczny nastrój-udekorujcie sobie mieszkania.

Więcej
2012/11/26 18:06 #14849 przez pio
Replied by pio on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
oczywiście że powinno być oświetlone żeby czuć było też święta na ulicach,w końcu to magiczny czas szczególnie dla naszych pociech .na wszystkim się oszczędza ile jeszcze czasu,a gdzie podatki mieszkańców,które z roku na rok są większe.

• Sierszulski
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2012/11/26 19:12 #14850 przez Sierszulski
Replied by Sierszulski on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
ja bym bardziej przestał liczyć na władze miasta a może nasi biedni biznesmeni w swoich lokalikach, sklepikach zapalili by trochę światełek i udekorowali liche szare wystawy, a może (propozycja do portalu slubice24) ogłosić konkurs na najładniejszą wystawę sklepową zaangażować mieszkańców do głosowania przez stronkę a najlepszych nagrodzić. Myślę, że sama wygrana to też jakaś reklama dla firmy.

Więcej
2012/11/27 13:43 #14853 przez Valhalla
Replied by Valhalla on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
świetny pomysł z tym konkursem :)

potem sonda na stronie i wybieramy :)
The following user(s) said Thank You: Sierszulski

Więcej
2012/11/27 22:02 #14860 przez Pigwa
Replied by Pigwa on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
Bardzo dobry pomysł z konkursem. Myślę że Slubiccy "BIZNESMENI" ktorzy od miasta wydzierają każdy skrawek ziemi na własne POTRZEBY moglii by dać coś od siebie....
The following user(s) said Thank You: Sierszulski

• Sierszulski
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2012/11/27 22:28 - 2012/11/27 22:33 #14861 przez Sierszulski
Proponuję równolegle do konkursu na najlepiej udekorowane wystawy firm przeprowadzić konkurs na najgorszą i wyróżnić różową landryną. Kilka zdjęć załączonych do portalu i mała mobilizacja dla słubickich biznesmenów. Tak przy niewielkim nakładzie pracy zmusimy niektórych do umycia w swoich lokalach okna wystawowe.
Ostatnia2012/11/27 22:33 edycja: Sierszulski od.

Więcej
2012/11/28 06:22 #14862 przez yon
Replied by yon on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta

Pigwa napisał: Bardzo dobry pomysł z konkursem. Myślę że Slubiccy "BIZNESMENI" ktorzy od miasta wydzierają każdy skrawek ziemi na własne POTRZEBY moglii by dać coś od siebie....

Nie wiem, co to za rodzaj myślenia, ale z czymś takim to już się chyba kiedyś spotkaliśmy w minionej epoce. Jak się wpada na dobry pomysł, to niech to rzeczywiście będzie dobry pomysł, a nie pomysł, jak wyrwać kasę od ludzi, którzy cokolwiek próbują robić sami. Biznesmeni nie "wydzierają" każdego skrawka ziemi, tylko kupują go za swoje - naprawdę ciężko zarobione, pieniądze. To ,że nimi nie szastają, ale przerabiają na następne, to jest ich wielka zaleta - takich zaś, którzy potrafią w wielkim stylu zmarnować ogromną kasę - mamy wielu , przeważnie na wygodnych stołkach w przeróżnych urzędach. Najgorsze jest jednak to, ze zawsze znajdzie się ktoś taki, który wie z całą pewnością ,kto powinien dać własne pieniądze na wydumane, nic nie znaczące , dziwaczne zachcianki paru nawiedzonych wielbicieli przeróżnych świąt i świecidełek na ulicach . Jak macie ochotę na oglądanie tych prymitywnych, dziadowskich w stylu i parszywie drogich w eksploatacji "ozdób" na miejskich ulicach, to przestańcie się kryć za durnymi pomysłami z jeszcze głupszymi konkursami tylko wyłóżcie własne pieniądze i za ten cały cyrk sami zapłaćcie!. Ja mam to gdzieś i nie życzę sobie, żeby moja część w tym roku świeciła !!!

• Sierszulski
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2012/11/28 09:48 - 2012/11/28 09:56 #14866 przez Sierszulski
a ja chciałem tylko by Słubice ładnie wyglądały na Boże Narodzenie :( i znowu będzie szaro a paniska będą w brudnych z lepiącymi się ladami kanciapach liczyć swoje "ciężko" zarobione srebrniki --- mimo wszystko życzę wesołych świąt Bożego Narodzenia
Ostatnia2012/11/28 09:56 edycja: Sierszulski od.

Więcej
2012/11/28 14:31 #14873 przez Czesław2793
Replied by Czesław2793 on topic Odp: Świąteczny wystrój miasta
a oto mój komentarz do tego wszystkiego

Witam !!
Załączniki:

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas