- Otrzymane podziękowania: 8
Fixemer
- torpeda
- Autor
- Wylogowany
- Ekspert
-
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- katarzynkak86
- Wylogowany
- Senior forum
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Koleś- Niemiec jest tragiczny! Ma wielkie wymagania a wynagrodzenie oferuje śmieszne...
Ludzie, z Polski, którzy tam pracują wydają się w porządku, jednak na rozmowę idzie się do szefa- pan z Niemiec. Wymagają płynnego niemieckiego. Ja jestem w Niemczech od pół roku, znam język, jednak nie mówię tak jak Niemcy, a chyba tego ten Pan oczekuję;/ (Tak na marginesie jakbym znała perfekcyjnie język, to nie szukalabym pracy w polskim, tylko w niemieckim przedsiębiorstwie!). Jak spytał o wynagrodzenie i powiedziałam, że chciałabym zarabiać ok 2 tys złotych , to się zaśmiał... bezczelny! Niech sam spróbuje cwaniak wyżyć za niecałe 500euro...
Nie dość, że oszczędzają ogromne pieniądze, bo mają firmę w Polsce, to jeszcze oferują zatrudnienie na polskich warunkach, a wymagania mają bardzo wygórowane...
to tyle, dla mnie kolo jest typowym Niemcem, który nie ma szacunku dla pracy ludzi z Polski!
- torpeda
- Autor
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- Sawanna
- Wylogowany
- Senior forum
-
torpeda napisał: Z tego co mi kolega mówił to jaśnie wielmożny niemiec przeprowadza rozmowy w języku niemieckim może to i dobrze...tyle tylko że dla niego.a generalnie jesteśmy w Polsce więc rozmowa powinna odbywać się w naszym języku a dopełnieniem może być rozmowa po niemiecku jako sprawdzenie znajomości tego języka.Do tegoż jaśnie pana kieruję te słowa.Niech Jaśnie Pan niemiec spuści z tonu albo szuka pracowników po tamtej stronie mostu a nie wozi się jak taczka po naszym pięknym kraju.Bo jak widać wszystko idzie w eter a nikt na stanowisku fleetmenagera nie będzie robił za frajera za 1500 zł.pozdrowienia od osób,które aplikowały na te stanowisko.beznadziejny przypadek
- katarzynkak86
- Wylogowany
- Senior forum
-