Stopien twardosci wody w Slubicach

Więcej
2012/02/03 00:02 #11734 przez Całyczas Miłomi
Replied by Całyczas Miłomi on topic Odp: Stopien twardosci wody w Slubicach
zgłosić cie do admina?

mundi napisał: W powyższym zagadnieniu nie chodzi ani o sól ani o płyn. Właściwym pytaniem jest lepkość i konsystencja wody. Tłumaczył nie będę bo:
1. sprawa jest oczywista
2. jesteście za głupi.

Głupota nie zwalnia od myślenia.

-Stanisław...

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2012/02/03 00:05 #11737 przez mundi
Replied by mundi on topic Odp: Stopien twardosci wody w Slubicach
Za to że jesteście za głupi? Zgłoś się do pana Boga, albo do Mamy!

Więcej
2012/02/03 00:06 #11738 przez Całyczas Miłomi
nie mam mamy. mam nadzieję, że ci głupio.

mundi napisał: Za to że jesteście za głupi? Zgłoś się do pana Boga, albo do Mamy!

-Stanisław...

Więcej
2012/02/03 00:09 #11740 przez mundi
Replied by mundi on topic Odp: Stopien twardosci wody w Slubicach
Też bym się zabił na jej miejscu.

Więcej
2012/02/05 17:25 #11789 przez jawamdame
Replied by jawamdame on topic Odp: Stopien twardosci wody w Slubicach
nie no wspaniałe forum :) zmywarka dawno ustawiona na odpowiednią twardość wody (tak aby dozowała odpowiednio sól) odpowiedzi od nikogo nie otrzymałem co więcej wynika że jestem wręcz głupi że się odzywam lub pytam... na początku jeszcze ktoś próbował pomóc, dalej zrobiło się ciekawie..... dodam tylko że ustawienie standardowe daleko odbiega od właściwego dla wody w Słubicach i ciesze się że to ustaliłem - sam, a Wasze zmywarki niech żyją w nieświadomości jeśli uważacie to za tak mało istotne.....

Więcej
2012/02/05 17:45 #11790 przez Całyczas Miłomi
dzielny chłopak! to wspaniałe forum skłoniło cię do pracy nad rozwojem samodzielności - żona powinna być nam wdzięczna. hip hip hurra

-Stanisław...

Więcej
2012/02/06 06:50 - 2012/02/06 06:50 #11796 przez yon
Replied by yon on topic Odp: Stopien twardosci wody w Slubicach
W powyższym zagadnieniu nie chodzi ani o sól ani o płyn. Właściwym pytaniem jest lepkość i konsystencja wody. Tłumaczył nie będę bo:
1. sprawa jest oczywista
2. jesteście za głupi.

Dla zmywarki lepkość wody i konsystencja wody ( cokolwiek by to wg ciebie miało znaczyć) jest kompletnie bez znaczenia.Sprawa wcale nie jest taka oczywista, bo na różne niepożądane efekty mycia może mieć wpływ kilka czynników - między innymi twardość wody, która jest pochodną zawartości węglanu wapnia. Duże znaczenie ma wewnętrzne zanieczyszczenie zmywarki osadami wapniowymi i tłuszczowymi.Poza tym właściwe parametry przepływu wody tak w trakcie mycia, jak i wypompowywania wody z wnętrza urządzenia, a nawet stopień szczelności zaworu zwrotnego i zdolność odizolowania układu wodnego od kanalizacyjnego. W przypadku soli trzeba zadbać jedynie o poprawne napełnienie pojemnika solą - nie mamy wpływu na jej dystrybucję, a ta potrafi być ogromnie zróżnicowana. Na skutki mycia ma też wpływ nabłyszczacz ,ale ten możemy sobie dozować wg własnych upodobań.Jeśli chodzi o punkt drugi, to własną głupotę najłatwiej maskować oskarżeniami i pomówieniami - a głupota boli szczególnie i każdy chętnie przelałby część swojej na innych.
Ostatnia2012/02/06 06:50 edycja: yon od.

Więcej
2012/02/06 13:54 #11801 przez viniu
Replied by viniu on topic Odp: Stopien twardosci wody w Slubicach
swoją drogą też jestem ciekawy jaka jest twardość wody w Słubicach. też bym sobie ustawił zmywarę. Jak ktoś zna to prosże się podzielić wiedzą.

• Piterson
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2012/02/06 18:35 #11805 przez Piterson
Replied by Piterson on topic Odp: Stopien twardosci wody w Slubicach
Zimą to jest bardzo twarda, a jak jeszcze postoi na mrozie to już można samemu określić "twardość" ;-)

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas