- Otrzymane podziękowania: 5
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
No jak to nie? W pierwszym artykule o odwołaniu RN nie w ma wzmianki, że jest Pan członkiem spółdzielni, za to jest wyeksponowany fakt, że jest Pan szefem partii w powiecie:Mariusz Dubacki napisał: Odpowiadając moim wiernym adwersarzom, informuję moi drodzy, że jestem członkiem spółdzielni a z przewodniczenie obradom moje członkostwo w Nowoczesnej nie ma nic wspólnego.
Zwisa mi i powiewa ileś dostał Pan głosów, pytanie czy przynależność do partii powinno mieć znaczenie dla funkcjonowania Spółdzielni? Bo jak widzę ma olbrzymie. A może te 99%, to taki przedsmak do potencjalnego prezesowania w Spółdzielni?Tak się składa, że na przewodniczącego zebrania zgłoszono dwie kandydatury. Członka PiSu i Nowoczesnej. Przepraszam @burmiszcz, że dostałem 99% głosów i sprawiłem Ci tym przykrość.
A oni ją zdominowali w zeszłym miesiącu, że dopiero teraz Pan się obudził? Bo wcześniej jakoś Pan na tę Radę Nadzorczą nie narzekał.Pewnie w imieniu Nowoczesnej powinienem przeprosić za to, że członkowie PiSu zdominowali RN i doprowadzili do tej całej sytuacji. Na koniec zaskoczę Cię @burmiszcz...Nowoczesna nie tylko nie ma zamiaru typować nikogo na prezesa spółdzielni.
A to nie ma za bardzo czym się chwalić, bo wychodzi na to, że dopóki w Radzie Nadzorczej Spółdzielni był PiS a prezesem był ktoś od NAS, to wszystko było OK, teraz nagle, to komuś przeszkadza.Tak się składa, że dotychczasowy prezes Artur Smoleński to członek Nowoczesnej
mafefka napisał: Bo ludzie jakby wiedzieli ,że jest z Nowoczesnej -to by inaczej głosowali.Dużo ludzi nie przyszło ,którzy nie popierają Nowoczesnej.
Ależ sprawa jest prosta, był tam jako członek spółdzielni czy przedstawiciel partii? Można było to sprostować, chociażby w swoim felietonie, tylko po co skoro ktoś robi reklamę za darmo.grudzień napisał: Ty @burmiszcz. Jak wpływ na redakcję miał Pan Dubacki, że ta podała jego przynależność partyjną?
No jakoś nie robi.Na walnym na prowadzącego wybrano osobę najbardziej kompetentną. Przynależność partyjna nie miała żadnego znaczenia. Wybrano członka spółdzielni, a nie przewodniczącego Nowoczesnej. 99% za Panem Dubackim powinna zrobić na tobie wrażenie. Nie robi?
Jak widzę, że najważniejsze jest, to czy ktoś jest z tej czy tamtej partii, to jakoś przestaje mnie interesować wykształcenie i doświadczenie. Tym bardziej, że prezesem nikt się nie rodzi.Trudno. Jakie są kulisy wyboru prezesa zarządu przez Radę Nadzorczą? Po prostu wojna w rodzinie, w PiS-ej rodzinie. Pierwotnie RN zaakceptowała regulamin wyboru Prezesa, który pozwalał pisowskim miernotom bez odpowiedniego wykształcenia i doświadczenia na zostanie prezesem. Zaskrzypiało, zazgrzytało, bo tych miernot było kilku. No i skoczyli sobie do gardła i się wyrżnęli nawzajem
A stopkę to oni sobie ze szklanej kuli wzięli? Nie podawał i nie autoryzował Pan tego?Mariusz Dubacki napisał: @burmiszcz... w stopce, którą napisał redaktor portalu słubice24 nie ma też informacji, że lubię wędkować a na wakacje zamiast on inklusive w Grecji czy we Włoszech wolę namiot nad lubuskimi jeziorami lub w Bieszczadach.
Nie chodzi o to co jest w stopce ale czego nie ma. Póki co jedynie Pan rozpisał się na temat spółdzielni, wypadało, jeżeli nie w stopce to w felietonie napisać, że jest Pan jej członkiem skoro zabiera Pan głos w tej sprawie. Chociaż, z drugiej strony, skoro "nieprzeciętna" radna, może wszystkich w około oskarżać, że nie są heraldykami, sama mając o tym mgliste pojęcie, to dlaczego o Spółdzielni Mieszkaniowej nie może pisać ktoś kto nie ma o niej pojęcia?Nie sposób tam napisać wszystkiego. Nie zwykłem ingerować w treść artykułów. Piszesz o sprostowaniu? Sprostowania można żądać w przypadku nieprawdziwych informacji, a to że jestem w Nowoczesnej nie jest informacją nieprawdziwą.
Bo może nie tylko oni wpadli na "szatański" pomysł, że przy okazji spraw związanych ze spółdzielnią można zrobić z tego sprawę polityczną?Ale w tej kwestii masz trochę racji... Nie rozumiem dlaczego zarówno redakcja Słubice24 jak i HTS, robiąc materiał o spółdzielni, przy wszystkich nazwiskach podają przynależność partyjną.
Nie jestem członkiem spółdzielni, między innymi z tego powodu nie wiedziałem jaki konkretnie jest Pański udział w tym zebraniu. Po pierwszym artykule na S24 myślałem, że wybrano Pana na "bezstronnego" moderatora. Dlatego dziwiły mnie słowa o prokuraturze i przynależność partyjna, no ale to już się wyjaśniło.Gdybyś był na zebraniu, to byś wiedział, że z mojej strony nigdy nie padł zarzut np w stosunku do Pana Niedużaka, że jest z PiSu.
Na pewno nie miało znaczenia dopóki prezesem był Pan Smoleński. Wtedy nikt, nie tylko Pan, nie dopatrywaliście się niczego złego w RN spółdzielni. Może inaczej, nawet jak coś było, to nie było o tym głośno "na mieście", teraz nagle zrobił się z tego szum medialny; artykuły, felietony.Nie ma to znaczenia.
A to mnie akurat najmniej interesuje.Na koniec zaskoczę Cię. Nie zamierzam zostać prezesem. Zawodowo też jestem spełniony
A to jakiś wymóg formalny jest? Bo ja kojarzę Pana Dubackiego i z pikiet pod sądem i zdaje się z jakichś zebrań z emerytowanymi funkcjonariuszami SG, to czy w ramach walki o wolność i demokrację nie mógł prowadzić zebrania spółdzielni?grudzień napisał: @Panie Mariuszu. Jak Pan widzi i czyta to co napisał @burmiszcz, to pewnie dochodzi Pan do tych samych wniosków co ja. Nie warto wchodzić w dyskusję z tym panem. Retoryka jest pewnie Panu znana z wielu spotkań. Po co dyskutować z kimś, kto nie wie, że przewodniczącego Walnego wybierają członkowie spółdzielni ze swojego grona, a myśli, że łapie się "bezstronnych moderatorów" na ulicy lub nominuje ich partia polityczna :lol:
Słuchaj misiu, z tego co wiem, to Rada Nadzorcza działała od ładnych paru lat, i przez te parę lat było cicho o spółdzielni. No to było jednak dobrze czy źle? Bo to, że komuś obecnie przeszkadzała RN, to my już wiemy.Który uważa, że w spółdzielni za Pana Smoleńskiego działo się dobrze tylko dlatego, że nikt niczego złego nie znalazł i było medialnie cicho :silly: