- Otrzymane podziękowania: 0
Słubice raj dla wybranych
- WinnersCz
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- pwl
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Super roszczeniowe podejścieWinnersCz napisał: (...) urodziłem sie tu i powinnienem miec taniej(...)
Poproszę rabat bo się tu urodziłem.
Nie chcesz pracować dla prywaciarza? To gdzie? Pewnie najlepsza byłaby praca w kopalni na państwowej posadzie z 13-tka i 14-tka + deputat węglowy? Sorry nie ma.
Kup na kredyt swoje m i zamiast płacić "prywaciarzowi" to będziesz płacić rate do banku "na swoje".
Wszyscy psioczą na te Słubice - wyprowadzić się można zawsze tam gdzie lepiej. Nikt tu na siłę nikogo nie trzyma.
Nie pozdrawiam
- Nesvorth
- Wylogowany
- Świeżak
-
Co do szacunku, ciężko go otrzymywać twierdząc że coś Ci się należy i już. Zazwyczaj trzeba na niego zapracować. (Chyba, że chodzi o kulturę zachowania między pokoleniami). Nie chcesz pracować u prywatnego przedsiębiorcy to stwórz własny biznes zamiast zrzucać winę na innych i utrzymaj się w mieście na tych samych zasadach co blisko 20tys pozostałych mieszkańców Słubic.
No chyba, że jesteś po prostu leniem z brakiem zapału do podjęcia pracy i liczysz na lepszy socjal, lub litość innych, wtedy po prostu idź na wybory i głosuj za socjalistami.
Jak chcesz się utrzymać z socjalu to wyjedź np. "w Bieszczady" lub Podlasie, narób dzieci zgłoś się do Urzędu Pracy i wymyśl sobie jakąś chorobę dla renty- pełen pakiet dla zasiłków. Dodatkowo może tam zostaniesz jakimś królem wioski, jeśli wspomnisz o swoim pochodzeniu? :laugh:
W miejscowościach, gdzie rozwija się gospodarka i są różne inwestycje ceny nieruchomości zawsze idą w górę.Według mnie to normalne zjawisko- gdzie jest praca i lepsza płaca, koszty utrzymania się rosną.
Rozwiązanie jest proste, albo weź się za robotę, albo wyjedź i nie płacz
Pozdrawiam
PS
Do Bieszczad i Podlasia nic nie mam
- Jaro252
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- jurek
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Dlatego tyle ludzi tu ciągnie, mamy pełno Ukrainy, łepków ze wschodu i centrum Polandii. Nie znam nikogo, kto by miał źle. Kto zarabia i ma dobrze. To wlasnie pracodawcy mają klopot ze znalezieniem pracowników, bo sie ludziomw dupach poprzewracało jak w byle jakiej robocie mieli 1200 euro na łape a w Pl za 3 koła to już nie łaska.
Zgadzam się, że ceny wynajmu mieszkan to kosmos w porównaniu do np. podobnych miast w Polszy ale jak tu ktos napisał popyt, podaż itp. Tu tez można za robić nawet 3x wiecej ale ceny w biedronce czy lewiatanie takie same jak w całej Polsce wiec o co chodzi?
- jurek
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 4
WinnersCz napisał: nie lubie być skrobany jak marchewka przez żyda na kazdym kroku czy u dentysty czy gdzie kolwiek usługi sa dostosowane do portfeli niemców
a to akurat prawda, dymają nas na każdym kroku, ale to niestety wynika też z tego co napisałem poniżej,
a w tych bardzo "przyjaznych" cenach lubują się przede wszystkich dentyści, szczyt cenowej hipokryzji to Dentalart tam po schodkach, omijać z daleka, jak nie macie na imię Wolfgang i nie macie ubezpieczenia w DE
- WinnersCz
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Nesvorth
- Wylogowany
- Świeżak
-
WinnersCz napisał: Nie musze tu pracować i żyje a kredyt to sobie sam wez na pewno opuszczę to "miasto " wolę metropolie niź wiochy bez konkurencyjnych cen jestem z wielkiego miasta
Wieśniak ze wsi wyjedzie, ale wieś z wieśniaka już nie.
Jesteś z dużego miasta, a ceny za wynajem w Słubicach Cie oburzają bo 2tys to dużo :laugh: ?
Dużo masz kompleksów do leczenia, oj dużo...
Trafisz na przystanek czy Cie podwieźć :laugh: ?
- Redakcja Słubice24.pl
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Otrzymane podziękowania: 70
Treść i pisownia zachowane w oryginale.
Mieszkam w Słubicach rok przyjechałem tu dlatego ze urodziłem się w Słubicach i chciałem poznać swoją rodzine i miasto . Dziś stwierdzam ze z pewnością nie jest to miasto dla młodych ludzi zauważyłem ze własnie tu młodzi ludzie szybciej odchodzą marnują sie a z "lepszą młodzieżą " -pochodzącą od " szlachetnych po komunistycznych dorobkiewiczach " nie da sie porozumieć gdyz sa wychowani na materialnych zdobywców widzę próźnie zamiast szacunku i radosci , nie chce pracować dla żadnego prywatnego przedsiebiorcy bo unikam cwaniaków i ich cwancyków i nie chcę wynajmować mieszkania za 2 tysiace urodziłem sie tu i powinnienem miec taniej nie jestem niemcem i nie lubie być skrobany jak marchewka przez żyda na kazdym kroku czy u dentysty czy gdzie kolwiek usługi sa dostosowane do portfeli niemców nawet żłobki dla dzieci , wsadzcie sobie te pieniądze w d... e dziękuje powodzenia i nie pozdrawiam
- WinnersCz
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
- WinnersCz
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
- WinnersCz
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
- WinnersCz
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Redakcja Słubice24.pl
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Otrzymane podziękowania: 70
Mamy prośbę - ogarnij się trochę, bo najpierw czyścisz swój pierwszy wątek, który zapoczątkował całą dyskusję, prosisz aby usunąć konto, a teraz jednak dalej bierzesz udział w dyskusji. O co chodzi? :dry:
Kilka zasad netykiety, które prosimy, abyś wziął pod uwagę:
- - nie piszemy posta pod postem, zawrzyj to w jednej wypowiedzi
- - jeśli odnosisz się do kogoś postaw znak "@" przed jego ksywką
- - nie obrażamy uważających inaczej i nie używamy argumentów "ad personam"
- - jeśli odnosisz się do którejś z wcześniejszej wypowiedzi, to użyj funkcji "cytuj"
Z góry dziękujemy i zapraszamy do kulturalnej dyskusji.
- Nesvorth
- Wylogowany
- Świeżak
-
Miałem nadzieję, że trafiłeś na przystanek, bo takich nierobów tu nie potrzeba. Jak widać to też cie przerosło