Kliknij przycisk i otwórz MENU >>
20 marca rozpoczął się nowy cykl w ramach projektu zdrowotnego organizowanego przez powiat słubicki. Szkoła Żywienia to nie tylko porcja fachowej wiedzy na temat zdrowego żywienia, ale także praktyczne zajęcia z gotowania pod okiem ekspertów. Wszystko dostępne jest bezpłatnie.

szkola zywienia

Jak będą wyglądać zajęcia?
W każdej gminie na terenie powiatu słubickiego najpierw odbędą się warsztaty teoretyczne prowadzone przez ekspertów marki "Zdrowe". Tematyka będzie dotyczyć żywienia w poszczególnych jednostkach chorobowych. W każdej gminie odbędzie się 6 godzin wykładowych, podzielonych na dwa bloki tematyczne, każdy po 3 godziny.

BLOK 1
  • Żywienie u osób chorych na nadciśnienie
  • Żywienie u osób chorych na hipercholesterolemię i triglicerlemię
  • Żywienie u osób chorych na miażdżycę
BLOK 2
  • Podstawy zdrowego żywienia u osoby zdrowej – profilaktyka chorób układu krążenia
  • Żywienie u osób chorych na cukrzycę
  • Żywienie u osób z zaburzeniem mikroflory jelitowej
Kto i kiedy poprawdzi Szkołę Żywienia?
  • 20.03.2017, godz. 16:30-19:30, Górzyca, Gminny Ośrodek Kultury, zajęcia prowadzi Agata Piekarska
  • 21.03.2017, godz. 16:30-19:30, Rzepin, Liceum Ogólnokształcące (sala 101), zajęcia prowadzi Magdalena Cieślak
  • 22.03.2017, godz 16:30-19:30, Cybinka, Miejsko-Gminny Ośrodek, zajęcia prowadzi Agata Piekarska
  • 23.03.2017, godz 16:30-19:30, Ośno Lubuskie, Miejski Dom Kultury, zajęcia prowadzi Anna Pachciarek
  • 23.03.2017, godz 16:30-19:30, Słubice, Collegium Polonicum (sala nr 20), zajęcia prowadzi Magdalena Cieślak
  • 24.03.2017, godz 16:30-19:30, Górzyca, Gminny Ośrodek Kultury, zajęcia prowadzi Anna Pachciarek
  • 27.03.2017, godz. 16:30-19:30, Ośno Lubuskie, Miejski Dom Kultury, zajęcia prowadzi Agata Piekarska
  • 28.03.2017, godz. 16:30-19:30, Cybinka Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury, zajęcia prowadzi Anna Pachciarek
  • 29.03.2017, godz. 16:30-19:30, Rzepin, Liceum Ogólnokształcące (sala 101), zajęcia prowadzi Anna Pachciarek
  • 30.03.2017, godz. 16:30-19:30, Słubice, Collegium Polonicum (sala nr 20), Magdalena Cieślak
Kiedy odbędzie się gotowanie?
Po zakończeniu części teoretycznej, która potrwa do końca marca, odbędą się praktyczne zajęcia z gotowania. Zainteresowane osoby będą mogły dowiedzieć się jak samodzielnie przygotować zdrowe i wartościowe posiłki. Szczegółowy plan tych zajęć poznamy już wkrótce.

Kontakt i zgłoszenia
Magdalena Cieślak, 796 422 416, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

---

Zajęcia organizowane w ramach Szkoły Żywienia realizowane są przez firmę Tervis Magdalena Cieślak na zlecenie Powiatu Słubickiego, w ramach projektu „Profilaktyka chorób układu krążenia i promocja zdrowego stylu życia w powiecie słubickim”.

stopka
Spodobał Ci się artykuł? Daj lajka i udostępnij dalej. Dziękujemy :)

Chcesz dodać komentarz do artykułu? Zaloguj się lub zarejestruj swoje konto na portalu.